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2023 Regular Session

HOUSE BILL NO. 26

BY REPRESENTATIVE MARCELLE

Prefiled pursuant to Article III, Section 2(A)(4)(b)(i) of the Constitution of Louisiana.

PARDON/PAROLE:  Provides relative to the voting requirements of the Board of Pardons

1 AN ACT

2 To amend and reenact R.S. 15:572.1(E), relative to the Board of Pardons; to provide relative

3 to the quorum of the Board of Pardons; to provide for voting requirements; and to

4 provide for related matters.

5 Be it enacted by the Legislature of Louisiana:

6 Section 1.  R.S. 15:572.1(E) is hereby amended and reenacted to read as follows: 

7 §572.1.  Board of Pardons; membership; domicile; session; quorum

8 *          *          *

9 E.  Four of the five members of the board shall constitute a quorum for the

10 transaction of business, and all actions of the board shall require the favorable vote

11 of at least four members of the board unless only four members are present.  When

12 only four members are present, all actions of the board shall require the favorable

13 vote of at least three members.

14 *          *          *

DIGEST

The digest printed below was prepared by House Legislative Services.  It constitutes no part
of the legislative instrument.  The keyword, one-liner, abstract, and digest do not constitute
part of the law or proof or indicia of legislative intent.  [R.S. 1:13(B) and 24:177(E)]
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Abstract:  Provides relative to the voting requirements of the Board of Pardons.
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Present law (R.S. 15:572.1) creates the Board of Pardons and provides for its membership.

Present law (R.S. 15:572.1(E)) provides that four members of the board shall constitute a
quorum for the transaction of business, and all actions of the board shall require the
favorable vote of at least four members of the board.

Proposed law amends present law to provide that four of five members of the board shall
constitute a quorum unless only four members are present.  Further provides that when only
four members are present, a favorable vote of at least three members is required for the
board to take action.

(Amends R.S. 15:572.1(E))
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