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Regular Session, 2014

HOUSE BILL NO. 795

BY REPRESENTATIVE BARRAS

MTR VEHICLE/BUSES-SCHOOL:  Provides relative to the model age and use of school
buses

AN ACT1

To enact R.S. 17:158.2(D) and (E), relative to the model age of school buses; to prohibit2

school buses used to transport students from being more than twenty-five years old;3

to require that activity or backup school buses be fifteen or less model years old; to4

prohibit school buses older than fifteen model years from being used more than sixty5

consecutive days at a time; and to provide for related matters.6

Be it enacted by the Legislature of Louisiana:7

Section 1.  R.S. 17:158.2(D) and (E) are hereby enacted to read as follows:8

§158.2.  Purchase of school buses; resale to bus operators9

*          *          *10

D.  Any school bus used to transport students, including an activity or backup11

bus, shall not be more than twenty-five years old.  Any school bus used as an activity12

or backup bus, at the time it is acquired by the owner and placed in service, shall be13

fifteen or less model years old.  The number of years shall be reckoned from the date14

of introduction of the model year.15

E.  Any school bus used as an activity or backup bus, that is older than fifteen16

model years shall not be used more than sixty consecutive days at a time.17
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DIGEST

The digest printed below was prepared by House Legislative Services.  It constitutes no part
of the legislative instrument.  The keyword, one-liner, abstract, and digest do not constitute
part of the law or proof or indicia of legislative intent.  [R.S. 1:13(B) and 24:177(E)]

Barras HB No. 795

Abstract:  Creates a statewide standard for the model age and use of school buses.  School
buses used to transport students may not be more than 25 model years old. Activity
or backup school buses must be 15 or less model years old when acquired, and
activity or backup buses which are older than 15 model years are prohibited from
being used more than 60 consecutive days at a time.

Proposed law prohibits school buses used to transport students, including activity and
backup buses, from being more than 25 years old.

Proposed law requires that activity and backup school buses be 15 or less model years old.

Proposed law prohibits activity and backup buses, that are older than 15 model years from
being used more than 60 consecutive days at a time.

(Adds R.S. 17:158.2(D) and (E))


