
RÉSUMÉ DIGEST

HR 97 2016 Regular Session Jay Morris

Existing House Rules (House Rules 9.8 and 9.9) provide that the motion to lay on the table
shall be decided without debate and provide that a matter once laid on the table shall be
called from the table only upon the favorable vote of two-thirds of the members present and
voting.  Existing House Rules (House Rules 9.4 and 9.5) further provide that no more than
one substitute motion shall be in order at any one time and that motions having a higher
precedence shall be in order and motions having a lower precedence shall not be in order.

New House Rule further provides that the motion to lay on the table shall be in order in
accordance with existing House Rules (Ch. 9 regarding motions) on any matter or motion in
the possession of the House regardless of the house of origin.

Effective June 1, 2016.

(Amends House Rule 9.8)


