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HLS 14RS-1218 ORIGINAL

Regular Session, 2014
HOUSE BILL NO. 422

BY REPRESENTATIVE SHADOIN

MARRIAGE/LICENSE: Providesrelativeto the authority to perform amarriage ceremony

AN ACT
To amend and reenact R.S. 9:202(1), relative to authority to perform a marriage ceremony;
to require a religious official to have attained the age of mgority before being
authorized to perform a marriage ceremony; and to provide for related matters.
Beit enacted by the Legislature of Louisiana:
Section 1. R.S. 9:202(1) is hereby amended and reenacted to read as follows:
§202. Authority to perform marriage ceremony
A marriage ceremony may be performed by:
(1) A priest, minister, rabbi, clerk of the Religious Society of Friends, or any

clergyman of any religious sect, who has attained the age of majority and is

authorized by the authorities of his religion to perform marriages, and who is

registered to perform marriages,

* * *

DIGEST

Thedigest printed below was prepared by House L egidlative Services. It constitutes no part
of thelegidative instrument. The keyword, one-liner, abstract, and digest do not constitute
part of the law or proof or indicia of legislative intent. [R.S. 1:13(B) and 24:177(E)]

Shadoin HB No. 422

Abstract: Requires areligious officia to have attained the age of majority to have legal
authority to perform a marriage ceremony.

Present law authorizes certain religious officials to perform marriage ceremonies when
authorized by the authorities of hisreligion and when heisregistered to perform marriages.
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Proposed law retains present law and requires the religious official to have attained the age
of majority.

(Amends R.S. 9:202(1))
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